پای صنعت ماشین سازی نساجی ایران به بنگلادش باز شد

گفتگو با استاد ناصر عبادی در حاشیه نمایشگاه بین المللی نساجی بنگلادش

هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی بنگلادش و تجربه حضورتان را چگونه ارزیابی میکنید؟
نمایشگاه صنعت نساجی در بنگلادش در دو سالن مجزا تشکیل شده بود. در سالن اول لباس و پارچه های طرح‌دار رنگارنگ و در سالن دوم ماشین آلات چاپ، رنگرزی و دوخت به نمایش گذاشته شده بود.
روز اول مراسم افتتاحیه در سالن نمایش برگزار شد و مقام‌های مربوطه ضمن افتتاح نمایشگاه شهر داکا وعده مجزاتر شدن و توسعه بیشتر غرفه‌ها را به شرکت‌کنندگان دادند. از صادرکنندگان با هدایای ارزشمند و تقدیرنامه قدردانی کردند و خواهان توسعه بیشتر صادرات شدند. اکثریت مهمانان و بازدیدکنندگان از مدیران شرکت‌های مختلف بودند.
عموم بازدیدکنندگان روز دوم، دانشجویان صنعت نساجی بودند. در شروع نمایشگاه بازدیدکنندگان زیادی قبل از ورود غرفه‌داران مقابل غرفه‌ها صف کشیده بودند. بازدید دانشجویان از نمایشگاه به توسعه و پیشرفت کشور کمک شایانی می‌کند.

پتانسیل حضور شرکت‌های ماشین ساز ایرانی در بنگلادش را در چه میدانید؟
در صنعت نساجی، رنگرزی، چاپ و تکمیل آخرین و پیچیده‌ترین فرآیند است. در کشور بنگلادش تمامی شرکت‌های فعال، ۱۳۰ واحد مکانیزه و ۱۸۰ واحد نیمه مکانیزه با ظرفیت تولید ۱۲۰۰ الی ۱۶۰۰ میلیون تن در سال دارند و در نتیجه به مقادیر بالای پارچه‌ی خام و ماشین‌آلات بافت و تکمیل نیاز دارند.
در صنعت بافت حدود ۳۶۰۰ میلیون تن پارچه بافته می‌شود که برای صادرات دستگاه‌های بافندگی گرد بافت، چاپ، استنتر، کامپکت، خشک کن ریکلسی، چاپ سیلندری و استیمر از نیازمندی‌های اصلی شرکت‌ها می‌باشد.

چه بخش‌هایی از صنعت نساجی ایران می‌تواند به بازار این کشور وارد شود؟
کشور بنگلادش یکی از کشور های پیشرفته و فعال در زمینه نساجی (پارچه های تاری پودی و گرد بافت) و همچنین یکی از بزرگترین صادرکنندگان لباس می‌باشد.
در قسمت تاری-پودی بازار خوبی برای صنعت پنبه، پلی استر، فیلامنت، ویسکوز، pv مصنوعی و نخ‌های تابیده‌شده‌ی دست‌ساز دارد که از کشورهای مختلف وارد می‌شوند.
با توجه به تولید کم پنبه در بنگلادش به علت عدم وجود زمین برای کشت، این کشور فقط قادر به تولید سه درصد نیاز صنعت نساجی است؛ و در نتیجه صادرات پنبه به این کشور یکی از گزینه‌های سود آور می‌ باشد.

کیفیت کالاها و ماشین آلات موجود در این کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟
با وجود اینکه حدود ۵۰ درصد از ماشین آلات مربوطه بسیار فرسوده بوده و در سطح بسیار پایینی قرار دارند، کیفیت پارچه و لباس در این کشور در سطح بالایی قرار دارد.
از نگاه شما، صنعت پوشاک این کشور در چه وضعیتی قرار دارد و ظرفیت‌های آن چیست؟
به نظر بنده در صورتیکه صنعت پوشاک بنگلادش به همین منوال پیش برود، اگر مقام اولین صادرکننده ی پارچه را به خود اختصاص ندهد، قطعاً مقام دوم را در دست خواهد گرفت.
مهم‌ترین دلیل پیشرفت این کشور اهمیت و پشتکار مسئولین در صنعت نساجی می‌باشد.

کلام پایانی
اینجانب ناصر عبادی مدیرعامل شرکت ماشین سازی رسام تجهیز رایا (باتیک) از دست‌اندرکاران نساجی موفق تقدیر و تشکر می‌کنم، که در پیشرفت صنعت ماشین سازی، معرفی ماشین سازان ایرانی به تمام دنیا و تلاش برای حضوردر نمایشگاه‌های جهان بسترهای مناسبی را جهت پیشرفت روزافزون این صنعت فراهم می‌آورد.
شرکت ماشین سازی رسام تجهیز رایا ضمن تولید داخل، رویکرد صادرات ماشین‌آلات به تمام دنیا را در کارنامه خود گنجانده و با شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی چشم اندازی به صادرات دوخته تا با صادر کردن ماشین‌آلات برند باتیک را به جهانیان معرفی نماید.
تولید ملی افتخار یک ایرانی
شرکت ماشین سازی رسام تجهیز رایا – باتیک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.