جمال غفاری پور مدیرعامل شرکت شرق نساج

جمال غفاری پور

مدیرعامل شرکت شرق نساج

 shargh nasaji

  1. زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت ماشین سازی کشور چیست و در این خصوص، چه دیدگاهی دارید؟

با توجه به اینکه من خودم، به عنوان یک ماشین‌ساز در صنعت نساجی کشور، مشکلات و رکود را به خوبی احساس میکنم، جهت رفع مشکل نیز، راه‌حل‌های ملموسی به نظرم می‌رسد که می‌تواند بارقه‌ای از امید، درصدد رفع موانع امور صنعت باشد. جهت توسعه صنعت ماشین‌سازی در کشور در سال اقتصاد مقاومتی، دولت چه اقدام و عملی انجام داده است و اگر انجام شده، چرا ما آنها را حس نمی‌کنیم؟ به نظر من نیاز است در این رابطه امور زیر به انجام رسد:

  • ایجاد هسته‌های تخصصی حل مسأله: در زمینه توسعه صنعتی، متولی آن یعنی وزارت صنایع باید سریعاً در تمام صنوف همچون ماشین‌سازی نساجی،ماشین‌سازی صنایع سنگین، ماشین‌سازی صنایع غذایی و غیره هسته‌هایی از صنوف را ایجاد نماید و در جلساتی منظم و برنامه ریزی شده تا پایان سال، با حضور فردی قوی به عنوان مدیر مربوطه، بسته‌های محرک و حمایتی برای صنایع ماشین‌سازی آماده و به صنایع تزریق نماید تا همچون داروی انرژی‌دهنده، این صنف را شاداب و فعال نماید.اول سال ۸۵، شبیه این چیزی که عرض کردم با ابتکار وزارت صنایع در زمینه ماشین‌سازی، جلسه‌ای تشکیل شد که متأسفانه بعداً کمرنگ شد. بسته‌های حمایتی که در این جلسات حاصل می‌شود، باید در رده‌های بالای وزارت، تصویب و یا پیگیری شود که حائز اهمیت فراوان است.
  • دستور تهیه ماشین‌آلات داخلی توسط ماشین‌سازان داخلی به کلیه ادارات و کارخانجات دولتی و حتی خصوصی، مطابق با نمونه با کیفیت خارجی: یعنی اینکه مثلاً اگر کارخانه تولیدی، نیاز به دستگاهی برای بسته‌بندی اجناس خود، داخل نایلون دارد و چنانچه این دستگاه، در داخل با کیفیت خوب موجود نیست، حتی می‌توان دستگاه خارجی با کیفیت خریداری نمود و در اختیار ماشین‌ساز قرار داد تا با مهندسی معکوس، عین آن را تهیه و در اختیار کارخانه نیازمند قرار دهد.
  • تزریق وام‌های بدون بهره به ماشین‌سازان تا بتوانند محیط کار خود را، هم از نظر مکانی و هم از نظر تهیه دستگاه‌های پیشرفته‌تر و همچنین، نیروی انسانی توسعه دهند.این موارد جزء اموری است که سریعاً، نتیجه خواهد داد و تحولی در کسب و کار صنعتگران ایجاد خواهد نمود و ثمره آن را انشالله خواهیم دید.
  • فراهم نمودن ارتباط نزدیک بین ماشین‌ساز داخلی و صاحب صنعت و معرفی آنها یه یکدیگر و گرفتن دست ماشین‌ساز کوچک در کنار سایر ماشین‌سازان، بطوریکه موجب رقابت و توسعه این صنعت شود و گزینه‌های بیشتری از ماشین‌سازی، روبروی صاحب کارخانه قرار بگیرد تا بتواند از بین آنها انتخاب نماید.این ارتباط، مستلزم هسته مدیریتی است که بتواند صاحب مسأله و صاحب جواب مسأله را با یکدبگر به تعامل برساند.
  • یکی از مهمترین مواردی که می‌تواند کمک خوبی برای ماشین‌سازان کوچکتر به شمار آید، فراهم نمودن شرایط ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر برای شرکت در یک نمایشگاه داخلی است. نمایشگاه، چیزی بیشتر از یک سوله نبوده و باید برای هر مترمربع آن، مبلغ سنگینی پرداخت نمود؛ آن هم قبل نمایشگاه،علاوه برآن هزینه هنگفتی صرف تزیین و بهتر بگوییم فقط پیکربندی اطراف غرفه نماییم و سایر هزینه‌های حمل و امکانات نمایشگاهی و غیره به کنار، که خود موجب فرار تعداد زیادی از صنعتگران کوچک شده و باعث می‌شود از دور رقابت خارج شوند. با این سخت‌گیری‌هایی که وجود دارد، چطور می‌توانیم راه پیشرفت صنعت داخلی را فراهم نماییم؟ آیا همین تسهیل، برای شرکت ماشین‌سازان مختلف در نمایشگاه، کمکی به صنعتگر و اقتصاد داخلی و قدم عملی برای پیشرفت سریع اقتصاد مقاومتی نیست؟ چند لحظه تأمل باید کرد!!!

 

  1. اگر این زیرساخت‌ها فراهم شود، چه شرایطی برای شرکت‌های ماشین‌سازی در حوزه صادرات اتفاق می‌افتد؟

این ۵ موردی که عرض کردم، چنانچه سریعاً محقق گردد یا به قولی، در این زمینه کاری انقلابی صورت پذیرد، ظرف مدت کوتاهی مثلاً یکسال خواهیم دید که صنایع داخلی، مجهز به ماشین آلات و کارگاه‌های مناسب و نیروهای فعال کاری شده‌اند و با کیفیتی مناسب، تأمین کننده نیازهای کارخانجات داخلی شده‌اند و حتی نگاهی به کشورهای همسایه و یا دورتر نیز داشته و با آنها شروع به تعامل و صحبت و همکاری خواهند نمود.این افق، واقعاً محقق خواهد شد با گذاشتن فردی واجد کمالات و دلسوز در مدیریت هسته ماشین سازی کشور ولی، قابل ذکر است هم‌اکنون نیز، در سایز کوچکتر افرادی دلسوزانه مشغول این اصلاحات می‌باشند که از خداوند برای همه آنها آرزوی قدرت و قوت بیشتر مسألت داریم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.