اولین کنفرانس مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

علیرضا مزینانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، در گفتگو با مجله بین‌المللی نساجی موفق اظهار نمود: «امروز به مناسبت برگزاری کنفرانس مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت که توسط شرکت جهان اروم ایاز و جهان اروم آراز برگزار شد، گرد هم آمدیم. این موضوع از دغدغه‌های اصلی محیط زیست است. در بحث آب با مشکلات جدی مواجه هستیم و امیدوارم رویدادهایی این چنینی در زمینه محیط زیست هم به صنعت و هم به بخش تولید و مردم کمک کند، زیرا که محیط زیست، خصوصاً در این شرایط اقلیمی و گرمایش زمین یک مسئله همگانی است. در کنار عنایت خدا، که بارش‌های خوبی را در سال جاری شاهد بودیم، اگر همت داشته باشیم امیدواریم همگی بتوانیم از این کم‌آبی و پرمصرفی گذر کرده و در مدیریت بهره‌برداری آب‌های سطحی و ذخایر زیرزمینی توسط روش‌هایی همچون بازچرخانی؛ موفق عمل کنیم.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

علیرضا نوری، مدیرعامل شرکت جهان اروم ایاز، در حاشیه کنفرانس مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت بیان داشت: «در روز اول کنفرانس به بازچرخانی آب و استفاده مجدد از آن در صنعت نساجی پرداخته شد. امیدواریم که این رویداد برای شرکت‌کنندگان مفید واقع شود. سعی بر آن بود تا بهترین اساتید در این حوزه گرد هم آیند تا در رفع مشکل کمبود آب، که از معضلات اصلی جهان امروز به شمار می‌رود، به ارائه راهکار بپردازند.» ایشان در ادامه به ضرورت کاهش مصرف آب در مجموعه‌های تولید اشاره نمود و گفت: «میزان مصرف آب و پساب صنایع از اضطراری‌ترین مسائل صنعت قلمداد می‌شود و دولت‌ها و کارخانجات ملزم به ورود به حوزه بازیابی و بازچرخانی هستند. اگر در شهرک‌های صنعتی تصفیه‌خانه‌های مجهز داشته باشیم، شرکت‌ها تنها پیش‌تصفیه را انجام خواهند داد و نیاز به تجهیز و ایجاد زیرساخت‌های هزینه‌بر جهت تصفیه کامل نخواهند بود. به جهت این نقص، اکثر شرکت‌ها در راستای مسئولیت اجتماعی ناگزیر به ایجاد این زیرساخت‌ها شدند و امیدواریم در این رویداد دو روزه راهکارهای ارائه شده برای فعالان صنعت راهگشا باشد.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حسن همتی، رئیس هیئت مدیره شرکت جهان اروم ایاز بزرگترین واحد تولیدی پارچه‌های مبلی و پرده‌ای در ایران، در تأکید اهمیت مسئولیت اجتماعی واحدهای تولیدی اظهار نمود: «این رویداد در راستای ضرورت انجام مسئولیت اجتماعی توسط هیئت مدیره شرکت تدارک دیده شد و امیدواریم از این طریق باعث آگاه‌سازی جامعه، صنعتگران و پرسنل شرکت در حفظ منابع محیط زیستی بالاخص آب گردیم و بتوانیم ادوار دیگر این رویداد را در سال‌های آتی برگزار کنیم تا قدمی در جهت ارتقاء دانش فعالان در صنعت برداشته باشیم و بتوانیم از منابع آبی کشور که در شرایط سختی قرار دارند، حفاظت کنیم.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

علی همتی، مدیر کارخانه و عضو هیئت مدیره شرکت جهان اروم ایاز، به جزئیات برگزاری این رویداد پرداخت و بیان داشت: «امروز شرکت جهان اروم ایاز و جهان اروم آراز با همکاری سازمان محیط زیست و مرکز آموزش این سازمان به منظور برگزاری کنفرانس مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت در هتل بزرگ ارم میزبان صنعتگران و علاقمندان بودند. خوشبختانه این رویداد با استقبال خوبی از صنایع پتروشیمی، نفت، فولاد، آلومینیوم، نساجی، پوشاک و صنایع غذایی مواجه بود. بیش از ۴۰۰ نفر از متخصصان حوزه‌هایی مانند HSE و آب در این رویداد ثبت‌ نام نمودند و اساتید بین‌المللی از کشورهای ترکیه و آلمان به استقبال ایشان رفتند.» وی در ادامه به وظیفه سازمانی این مجموعه اشاره نمود و به برخی از اقدامات صورت گرفته توسط این مجموعه پرداخت و گفت: «ما در هیئت مدیره محیط زیست را در رأس امور قرار دادیم و توجه مدیران مجموعه ایاز به امور محیط زیستی مانند آب، موجب شد تا مورد تشویق مدیران ارشد قرار بگیرند و در نتیجه مجموعه در سال گذشته توانست به عنوان “صنعت سبز استان تهران” برگزیده شود و در زمره شرکت‌هایی قرار گیرد که کمترین آسیب را به محیط زیست تحمیل نموده‌است. در حوزه تصفیه و بازچرخانی منابع آب هم موفق عمل کردیم و توانستیم از پساب انسانی در آبیاری گیاهان شهرک صنعتی و مجموعه استفاده نماییم. همچنین، پساب آر او کارخانه را به منظور استفاده در اختیار پیمانکاران شهرک صنعتی قرار داده تا در مصارف ساخت و ساز به جای استفاده از آب سالم از آن‌ بهره گیرند. امیدوارم عمل به رسالت اجتماعی در تمامی صنایع اتفاق بیافتد و در نگهداری از این سرمایه ملی و اجدادی کوشاتر عمل کنیم.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سید حسن افتخاریان، مدرس و مشاور صنعتی و نماینده کارفرمایان در اجلاس‌های سازمان‌های بین‌المللی، نیز در حاشیه این کنفرانس بیان داشت: «در حدود دو سال پیش بحث استراتژی‌گذاری توسعه صنعتی همراه با رعایت اصول حفاظت از محیط زیست مطرح گشت اما در جلسه‌ای با حضور نماینده اکثر کشورها ایشان معتقد بودند که با توجه به معاهده پاریس این بحث در ذیل تعهدات آن قرارداد صورت خواهد پذیرفت و تعداد بالایی از کشورهای توسعه‌یافته از آن تبعیت می‌کنند. اما نکته جالب توجه این بود که تعداد قابل توجهی از کشورهای در حال توسعه اعلام نمودند که در چگونگی سیاست‌گذاری در توسعه صنعتی همراه با رعایت اصول حفاظت از محیط زیست دچار ضعف بوده و بعضاً هیچ اطلاعی در این زمینه نداشتند. از این رو، سازمان بین‌المللی کار درخواست نمود تا در این زمینه آموزش‌های لازم تدارک دیده شود. این امر با چالش‌های زیادی همراه بود که با بحث‌های زیادی بین کارگران، کارفرمایان و دولت‌ها روبرو گردید و در نهایت دولت‌های توسعه یافته ملزم به انجام این امر گشتند و بر طبق این معاهده، در ازاء آموزش‌های لازم در این حوزه توسط سازمان بین‌المللی کار، دولت‌ها ملزم به تطبیق با شرایط هستند. بر این اساس، کارگران، کارفرمایان، سازمان‌های مردم‌نهاد همراه با دولت‌ها دعوت به سیاست‌گذاری با هدف توسعه اقتصادی-اجتماعی و محیط‌زیستی شدند و مطابق اصل ۱۴۴ گفتگوهای اجتماعی بین دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران متعهد به انجام این کار گشتند. سازمان ملی حفاظت محیط زیست کشور هم در جریان این گفت‌گوها قرار گرفته‌است و امیدوارم با برگزاری این چنین رویدادهایی، دولت تعهدات خود را به محیط زیست نشان داده و در این راه ثابت قدم باشد.»
اردلان فرخزاد، مهندس شیمی پلیمر با سابقه فعالیت بیش از ۱۶ سال در صنعت و از دیگر ارائه دهندگان در این کنفرانس، در گفتگو اختصاصی با نساجی موفق بیان نمود: «تاکنون در کشورهای زیادی در حال کار بودم و اکنون به عنوان مدیر فروش بین‌الملل شرکت ترکیه‌ای گرین کمیکالز در حال فعالیت هستم. خوشبختانه در این رویداد فرصت داشتم تا به راهکارهای پایدار در زمینه تصفیه پساب در صنایعی مانند نساجی، نفت و صنایع غذایی بپردازم. تمرکز اصلی گرین کمیکالز ساخت مواد شیمیایی است که منجر به کاهش مصرف آب در فرآیند چرخه مصرف (COC) و پایدار نگهداشتن کیفیت آب در مسیر تولید می‌گردد.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مهمت کاچماز، مؤسس شرکت نوان کیمیا تولیدکننده رنگ و مواد شیمیایی صنعت نساجی و مشاور فرآوری‌های تر منسوجات، در حاشیه کنفرانس مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت به گفتگوی اختصاصی با مجله بین‌المللی نساجی موفق پرداخت و اظهار داشت: «بسیار باعث خرسندی بود که در این رویداد به بحث در حوزه مدیریت منابع آب و پساب پرداختم و توجه شرکت‌کنندگان را بیش از پیش به اهمیت آب و نیاز به کاهش مصرف در صنعت نساجی جلب نمودم. ما باید تا حد امکان آب مصرف شده را بازیابی کنیم و به چرخه مصرف برگردانیم و مهم‌تر از بازیابی، به حداقل رساندن مصرف است. همانطور که شرکت‌کنندگان مشاهده نمودند می‌توان با تغییرات جزئی در فرآیندها میزان مصرف آب را بین ۳۰ تا ۷۰ % کاهش داد. مسئله حائز اهمیت در اینجا تمرکز بر متغیرهای فرآیند مانند مواد شیمیایی، نوع لیف، میزان اختلاط الیاف و روش فرآیند خواهد بود.»

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.